₴0.00грн.
Зробити замовлення
Правильний процес миття столового посуду і її знезараження має першорядне значення для профілактики та попередження інфекцій шлунково-кишкового тракту. Тому до миття посуду пред'являються відповідні вимоги.
Миючий ефект досягається завдяки очищенню столового посуду від харчових залишків, точної дозуванні миючих засобів, дотримання потрібного температурного режиму та своєчасної зміни миючих водних розчинів в ваннах.
Дозволеними є розчини соди, гірчиці та синтетичні миючі засоби. Миючий ефект різко падає при температурі води 30-35 С. Для миття столового посуду використовують ручний та механізований методи. У першому випадку необхідна трьох - гніздовий мийна ванна. Ручний режим має такі етапи:
- видалення за допомогою щіток залишків їжі з столового посуду;
- миття з використанням миючих засобів;
- обробка дезинфікуючими засобами;
- ополіскування проточною гарячою водою;
- просушування на стелажах.